Аранжування як важлива складова музичної діяльності концертмейстера в навчальному процесі ХДАК - Іванов, В. (ХДАК, 2023)
Діяльність концертмейстера — одна з найзатребуваніших у музичній сфері творчості та виконавства. Музикант-концертмейстер, як правило, піаніст, супроводжує й підтримує своєю грою партії інструменталіста чи співака під час концертних виступів та в репетиційному процесі. У зв’язку з цим, концертмейстер повинен володіти низкою компетентностей: практикою ансамблевого музикування, що включає бездоганне володіння інструментом, навичками транспонування музичних творів, читання нот з аркуша, зокрема партитур тощо.
Keywords: аранжування; arrangement; концертмейстерська робота; accompanist work