Використання дистанційних технологій у процесі навчання майбутніх акторів та режисерів на факультеті сценічного мистецтва ХДАК - Гордєєва, Олена Сергіївна (ХДАК, 2024)
Використання дистанційних технологій у процесі навчання здобувачів вищої освіти в ХДАК набуло активного розвитку під час пандемії COVID-19 у 2020 р. За допомогою дистанційних технологій, з’явилася можливість проводити лекції, семінари та практичні заняття. Навчання в ХДАК дозволяє використовувати велику кількість онлайн-ресурсів: відеолекції, електронні інформаційні джерела бібліотеки, презентації навчальних матеріалів, а також проведення майстер-класів викладачами академії, відомими митцями України та зарубіжжя. З початком дистанційної освіти як викладачі, так і здобувачі факультету сценічного мистецтва ХДАК проявляють дедалі більшу креативність та винахідливість у пошуках отримання максимальних результатів навчання. Починаючи з 2020 р. у ХДАК відбуваються захисти навчальних теоретичних та практичних робіт здобувачів-акторів і режисерів у дистанційній формі (різдвяні відеоконцерти, дипломні вистави та масові свята, благодійні вечори, «Посвята у першокурсники», творчі виступи під час «Днів відкритих дверей» та багато іншого).
Keywords: дистанційне навчання; театральна освіта; Харківська державна академія культури