Режисура дитячих вистав: підхід до створення цікавого та пізнавального театру для дітей - Роженцев, Сергій Григорович (ХДАК, 2025)
Для створення дитячої вистави, режисер відповідально підходить до вибору матеріалу, адже він розуміє що вистава повинна бути не тільки розважальною, а й пізнавальною. Найголовніше в дитячий виставі — це акторська гра. Діти найкраще сприймають емоції через виразні образи, тому актори повинні вміти перевтілюватися у своїх персонажів, чітко передавати міміку, жести та інтонацію. Добре продумана дитяча вистава — це не просто розвага, а потужний засіб виховання та розвитку юних глядачів. Воно створює незабутні враження, навчає добру та сприяє формуванню особистості дитини через світ мистецтва.
Keywords: режисура вистави; театр для дітей; театральна педагогіка; children's theatre