"Прелюдія, фуга та варіація" ор. 18 h-moll Сезара Франка: особливості виконавської інтерпретації - Бєлікова, К. (ХДАК, 2024)
До найвідоміших фортепіанних п’єс Сезара Франка належать «Прелюдія арія фінал», «Прелюдія хорал фуга» та «Прелюдія фуга та варіаці я», яка, хоча в оригінальній версії призначалася для органу, проте отримала значне визнання і в піаністичному середовищі. Цей твір, який має присвяту Камілю Сен-Сансу, цікавий, насамперед, новаторською інтерпретацією традиційного циклу прелюдія-фуга у стилі Й. С. Баха, межі якого розширені завдяки включенню жанру більш пізнього походження − варіації. Твір має тричастинну структуру та передбачає виконання без перерв, утворюючи єдиний монолітний цикл.
Keywords: прелюдії; фортепіанне виконавство