Шляхи подолання сценарної кризи в українському кінематографі другої половини 1920-х рр. - Миславський, Володимир Наумович; Мархайчук, Наталія Віталіївна (ХДАК, 2024)
Історія українського кінематографу 20-х рр. ХХ ст. в цілому вивчена добре. Актуальність цієї праці полягає в тому, що в українському кінознавстві практично відсутні розвідки, у яких аналізується стан сценарної справи в Україні в період її зародження та становлення.
Keywords: кінематограф український; історія кіно; cinematography of Ukraine; кіномистецтво радянське