Трансформації жанру концерту для баяна з оркестром у творчості композиторів початку ХХІ ст. - Василенко, Олександр Сергійович (ХДАК, 2023)
Баянно-акордеонне мистецтво належить до числа тих мистецьких явищ, які інтенсивно розвиваються й посідають важливе місце в загальносвітовому музичному середовищі. Хоча процес органологічної кристалізації класичного баяна загалом завершився, втім певні трансформаційні процеси продовжуються в наш час. Прикладом цього слугує конструювання чвертьтонового баяна, яке відкрило нові мистецькі горизонти та вектори в цій сфері.
Keywords: баянна музика; баянне мистецтво; accordion; концерт для баяна з оркестром