NАТО як фактор культурно-політичного розвитку суспільства - Голотенко, П. І. (ХДАК, 2023)
Останні багато десятків років військово-політичний блок NАТО постає одним із найбільш ефективних механізмів забезпечення соціокультурного прогресу європейської та американської цивілізацій. Невипадково повноправна інтеграція до альянсу є стратегічним прагненням України від моменту здобуття її державної незалежності. В умовах повномасштабної війни України проти російського окупаційного тероризму, питання фактично-юридичної належності України до NАТО набуло надзвичайної актуальності. Для оптимального розуміння призначення цієї міжнародної асоціації слід висвітлити її функціонування не лише з позиції сучасних військових реалій, а й в ретроспективному контексті.
Keywords: NАТО