Інформаційно-когнітивна динаміка розвитку бібліотек у цифровому суспільстві - Давидова, Ірина Олександрівна (ХДАК, 2023)
Процеси інформатизації бібліотечної діяльності певною мірою відійшли на другий план у професійному середовищі, що цілком зрозуміло, зважаючи на домінантну поточну ситуацію як в Україні, так і світі в цілому. Разом з тим, травматичні історичні події посилюють комунікаційну взаємодію в суспільстві, виокремлюючи сферу когнітивної комунікації в якості особливого онтологічного об’єкта. У цьому сенсі вектор інформаційно-когнітивної динаміки розвитку бібліотек спрямований на підтримку технологій, що забезпечують процеси генерації, перетворення, репрезентації, збереження, поширення та використання наукової інформації й знань.
Keywords: цифровізація бібліотек; digitization of libraries; комунікативні компетенції; communicative competence; digital libraries