Еволюція відеоігрової журналістики: від друкованих видань до YouTube і Twitch - Федорова, А. (ХДАК, 2024)
Відеоігрова журналістика за останні десятиліття зазнала кардинальних змін, що відображає загальні тенденції розвитку медіа та технологій. Починаючи з друкованих видань, які колись були основним джерелом інформації для геймерів, індустрія поступово перейшла до онлайн-форматів, таких як YouTube і Twitch, де відеоогляди, стріми та аналітичний контент набули домінуючого значення. Ця еволюція важлива не лише з погляду зручності доступу до інформації, але й тому, що вона відображає зміну способу споживання медіа в епоху цифрових технологій. Актуальність теми полягає в тому, що ці зміни суттєво вплинули на контент, який створюють журналісти, на їхні стратегії залучення аудиторії та на саму природу взаємодії між медіа й гравцями.
Keywords: відеожурналістика