Pежисерські інноваційні ідеї в театральному, музичному, естрадному мистецтві та їх втілення в умовах сучасних викликів - Гордєєв, Сергій Іванович (ХДАК, 2024)
Сучасне українське мистецтво в усіх своїх проявах є важливим інструментом для стимулювання пошуків режисерів, які є кріейторами артініціатив та культурноурбаністичних проєктів, що об’єднали у своїх артпрактиках перформанс, музичні елементи естради, дизайну та ін. Можливості мистецького синтезу надихають постановників на пошуки різноманітних режисерських прийомів та засобів виражальності. «Культурний Вікенд» — своєрідний марафон ідей, мета якого — пошук нових оригінальних проєктів. Протягом марафону відбулась низка перформативних постановок на сценічних майданчиках Києва; заходи присвячувались актуальним проблемам сьогодення, воєнним подіям, які впливають на життя мешканців столиці. У межах реалізації ідей марафону мали місце такі сценічні форми, як різноманітні види візуального мистецтва, івенти просто неба, імпровізаційні виступи солістів, музичних колективів та вуличних театрів.
Keywords: інновації в театрі; режисерська діяльність