Сільський зелений туризм як перспективний напрямок розвитку регіонів України (на прикладі популяризації туристичної діяльності в Нікольському районі Донецької області - Єманова, А. С. (My University, 2021)
Сільський зелений туризм є одним із пріоритетних напрямків розвитку туристичної сфери в Україні. Українська культура та історія нерозривно пов'язана з сільською місцевістю. Хоча цей вид туризму для нашої країни є відносно новим та для багатьох незвичним, очевидно, що його розвиток надасть підтримку економіці країни, а головне допоможе подолати прірву між селом та містом, яка з кожним роком росте. Об'єктом дослідження є механізм розвитку сільського зеленого туризму в регіонах України на прикладі Нікольського району Донецької області. Предметом дослідження виступає процес активізації розвитку сільського туризму, напрями подолання проблем в даному сегменті туристичного ринку, а також особливості організації турів сільського зеленого туризму на території України. Мета роботи - аналіз можливостей та розробка стратегії для створення простору розвитку сільського зеленого туризму на території Нікольського району Донецької області.
кваліфікац. робота здобувача вищ. освіти другого (магістер.) рівня зі спец. 242 "Туризм" освітньо-проф. програми "Туризмознавство"
Keywords: зелений туризм, green tourism; туризм сільський зелений, rural green tourism; Донеччина, Donetsk region