Інноваційна спрямованість як чинник професійного зростання викладача фахових дисциплін музичного мистецтва - Большакова, Тетяна В'ячеславівна (ХДАК, 2025)
Сучасна мистецька освіта функціонує в умовах інтенсивних соціокультурних, технологічних і ціннісних трансформацій. Глобалізаційні процеси, цифровізація освіти, поява нових форм мистецької комунікації та зміна ролі культури в суспільстві ставлять перед викладачами фахових дисциплін музичного мистецтва принципово нові виклики. Сьогодні від них очікують не лише збереження та трансляції традицій, але й активного залучення до процесів оновлення змісту, форм і методів професійної підготовки здобувачів, здатності інтегрувати нові знання та технології у власну діяльність. У цьому контексті особливого значення набуває інноваційна спрямованість як особистісно-професійна характеристика викладача, що детермінує його професійне зростання та впливає на якість освітнього процесу.
Innovative orientation as a factor in the professional growth of teachers of specialized disciplines in musical art
Keywords: мистецька освіта; освітні технології в музиці; педагогічна майстерність