Боротьба України за Незалежність крізь призму сучасного хореографічного мистецтва. Хореографічна сюїта "Українське протистояння" - Семенов, Богдан (ХДАК, 2023)
На сучасному етапі розвитку національної системи освіти слід приділити увагу зміні підходів до викладання хореографічного мистецтва у вищих навчальних закладах. Швидкі зміни вимагають кардинальної переоцінки підходів до виховання педагогічних кадрів, які ґрунтуються на діалектичному та історико-генетичному підходах до аналізу розвитку хореографічного мистецтва з метою виявлення закономірностей розвитку та створення освітньої моделі. Проблеми хореографічної освіти та виховання вивчали такі вчені (О. Бурля, С. Забредовський, П. Коваль, Я. Рева, О. Таранцева, П. Фріз, Т. Чурпіта та ін.), історичні аспекти становлення та розвитку мистецької освіти в Україні (Т. Благова, О. Вільхова, О. Комаровська, О. Жиров, Т. Сідлецька, В. Черкасов, В. Шеремета та ін.). Мета дослідження - дослідити етапи становлення хореографічного мистецтва, основні напрямки та проблеми розвитку на тлі визвольної боротьби українського народу за незалежність. Предмет дослідження - хореографічне мистецтво на тлі визвольної боротьби України за незалежність. Об’єкт дослідження - особливості хореографічної освіти в Україні.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр" зі спец. 024 "Хореографія", ден. форми навчання
Keywords: хореографічне мистецтво, choreographic art; хореографічна сюїта, choreographic suite