Унікальність та універсальність творчої особистості Уїтні Х'юстон - Сенеш, О. О. (ХДАК, 2021)
Актуальність теми дослідження полягає у відповідності її проблематики розвитку українського музикознавства на сучасному історичному етапі; вивченні творчої постаті Уїтні Х'юстон - легенди поп-музики межі ХХ-ХХІ століть - як своєрідного втілення феномену універсальної творчої особистості; диференціації проявів універсального і унікального в співочій манері зірки світової поп-музики. Об'єкт дослідження - прояви унікального і універсального в художній діяльності творчої особистості. Предмет дослідження - взаємодія унікального та універсального в структурі творчої особистості Уїтні Х'юстон. Мета дослідження - визначити специфіку взаємодії унікального та універсального в структурі творчої особистості Уїтні Х'юстон.
магіст. робота у галузі знань 02 "Культура і мистецтво" , зі спец. 025 "Муз. мистецтво", заоч. форми навчання
Keywords: естрадно-вокальне виконавство, pop and vocal performance; співаки, singers; дихання виконавське, performing breath