Сучасне скрипкове виконавство: шляхи поступу - Селеменева, Т. (ХДАК, 2024)
Cучасний скрипковий виконавець повинен відповідати нормам сучасного світу. В сьогоднішніх реаліях слухач вибирає більш популяризовану та естрадну музику. Тому необхідно розширяти знання та вміння своєї техніки гри на інструменті та репертуару. На початку ХХ ст. з’явився новий вид скрипки — електроскрипка. Вона візуально подібна до класичної скрипки, проте поєднується з електричним підсилювачем, що робить її потужнішою за звучанням та гнучкішою до експериментів у музичному світі. Яскравими прикладами сучасної скрипки є такі виконавці, як Девід Гаррет, Ліндсі Стірлінг, Ванесса Мей. Кожен музикант повинен знати не тільки камерну історію свого інструменту, а й прагнути бути різноманітним, обізнаним в естраді.
Keywords: скрипкове виконавство