Підготовка фахівців у Харківській державній академії культури без відриву від виробництва: історичний огляд - Березюк, Ніна Михайлівна; Мільман, Віра Андріївна (ХДАК, 2000)
Розглянуто історію виникнення та розвитку заочної форми підготовки бібліотечних фахівців вищої кваліфікації в Харківській державній академії культури. Перший досвід підготовки працівників-практиків у ХДАК відноситься до середини 30-х рр., коли Наркомосвіти України Наказом від 24 січня 1934 р. дозволив ВУІКО розпочати підготовку бібліотечних працівників без відриву від виробництва за вечірньою формою навчання. Термін навчання - три роки. В перший рік план набору становив 100 осіб. Робота по організації факультету тривала лише місяць і вже 15 лютого 1934 р. розпочалися заняття відразу на трьох курсах. 2 і 3 курси укомплектували за рахунок студентів, що навчалися у роботосівському університеті.
Keywords: підготовка бібліотечних фахівців; бібліотечно-інформаційна освіта; історія ХДАК; Харківська державна академія культури