Становлення та особливості спортивної журналістики в Україні - Данець, Д. С. (ХДАК, 2023)
Мета роботи: Оцінити шлях становлення спортивної журналістики в Україні, яка починала зароджуватися в межах нашої держави ще в ХІХ столітті, та її теперішній стан: особливості, види, жанри та специфіку роботи. Розробити ефективний ресурс, який дасть можливість суспільству бути в курсі спортивних подій та дізнаватися про українських спортсменів. Об’єкт дослідження: Спортивна журналістика, як самостійна сфера діяльності в журналістиці. Предмет дослідження: Особливості роботи різних видів засобів масової інформації: телебачення, Інтернет-платформи, соціальні мережі, друковані видання, радіо. Різновиди жанрів в спортивній журналістиці та способи їх застосування.
кваліфікац. робота на здобуття ступеня магістра, ОПП "Журналістика", галузь знань 06 "Журналістика", спец. 061 "Журналістика"
Keywords: журналістика спортивна; sports journalism