Національні рамки кваліфікацій у європейському просторі вищої освіти: міжнародний досвід і рекомендації - Філіпова, Людмила Яківна (ХДАК, 2015)
Розглянуто й охарактеризовано основні тенденції розробки національних (НРК) та європейських рамок кваліфікацій (ЄРК). Проаналізовано міжнародний освітній досвід, визначено тенденції розвитку стандартів у галузі вищої освіти окремих країн, які переважно мають національну спрямованість. Описано елементи змістової структури та головне призначення ЄРК, наведено приклади з досвіду країн ЄС щодо впровадження НРК на різних його етапах. Підкреслено значення для української освітньої системи питань відповідності вимогам європейського освітнього співтовариства.
Keywords: вища освіта; higher education