Електронні архіви: проблеми та технології - Ярута, Віктор Олексійович; Асєєв, Георгій Георгійович (ХДАК, 2020)
Показано, що поняття «електронний архів» є узагальнюючим для різних технічних систем: цифровий архів, файловий масив, електронна картотека, система електронного архіву, система електронного архіву та документообігу. Проте, у будь-якому разі, воно визначає інформаційну систему, структура і функції якої мають відповідати міжнародному стандарту ISO 14721: 2012, тоді як конкретна її реалізація потребує подальшого уточнення. Розкрито основні проблеми та технології, пов’язані з масовим уведенням рукописних і друкованих документів.
Keywords: електронний архів; open archival information system; electronic records archive