Імпровізація як метод особистісного розвитку танцівника в сучасній хореографії - Гришина, Юлія Олегівна (ХДАК, 2024)
Імпровізація (від лат. improvisus — непередбачений) — це першотворчість. Витвір мистецтва, що створюється під час процесу виконання, або власне процес його створення. Імпровізація унікальна тим, що існує тільки тут і зараз та неповторна, тому що залежить від багатьох суб’єктивних та об’єктивних факторів. У сучасній хореографії імпровізація — це інструмент для створення авторської оригінальної хореографії, а також вершина творчої майстерності. Для гарної імпровізації недостатньо володіти певною технікою та мати фізичні дані, ще необхідно мати розвинений інтелект, ерудованість та допитливий розум загалом.
Keywords: хореографічна імпровізація; хореографія сучасна