Полістилістика як характерна особливість виконавського стилю Стінга - Стецкович, О. В. (ХДАК, 2024)
Поняття виконавський стиль у сфері рок- і поп-музики тісно пов’язане з певним музичним напрямом, що визначає вокальну та інструментальну манеру виконавця, чільні елементи його сценічного іміджу. Для виконавського стилю Стінга чільною особливістю є принцип полістилістики. Творчість митця є рівною мірою дотичною як до рок-, так і до поп-музики. Ще в роки юності артист поставив собі за мету досягти вміння грати в будь-якому потрібному стилі. Вправляючись у співі та грі на бас-гітарі, юнак наполегливо йшов до своєї мети, оволодіваючи якомога більшим обсягом виконавських манер та інтонаційних практик. Врешті стильова палітра його музики набула широкого діапазону — від джазу, джаз-року, регі та паб-року до так званого музичного британізму, з одного боку, та повної відмови від західного мелосу, з іншого.
Keywords: рок-музика; Стінг; rock music