Перспективи розвитку інклюзивного туризму для незрячих людей, на прикладі створення екскурсії до Харківської міської художньої галереї імені С. Васильківського - Спесивцева, К. Д. (ХДАК, 2023)
В Україні соціологія нараховує понад 100 тисяч незрячих осіб, з них 10 тисяч - діти. Цільовою аудиторією туристичного бізнесу є всі групи людей, серед яких є і особи з порушеннями зору. Для таких людей важливо жити повноцінним життям. Але наявна інфраструктура не дозволяє приймати участь в деяких туристичних заходах. Тому використання туристичних ресурсів для людей з вадами зору є завданням для сучасного туристичного бізнесу та представників туристичних операторів та туристичних агентств. Об’єкт дослідження – інклюзивний туризм. Предмет дослідження – перспективи розвитку інклюзивного туризму для незрячих людей, на прикладі створення екскурсії до Харківської міської художнього галереї імені С. Васильківського. Мета - розробити екскурсію до Харківської міської художньої галереї імені С. Васильківського для незрячих людей.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти першого (бакалавр.) рівня зі спец. 242 "Туризм і рекреація", ОПП "Туризмознавство"
Keywords: інклюзивний туризм; inclusive tourism; art tourism; Харківська художня галерея