Подорожі в стародавньому світі — перші кроки розвитку туризму - Астаф'єва, А. (ХДАК, 2025)
Подорожі як явище супроводжують людство з найдавніших часів. Першими «мандрівниками» можна вважати первісних людей, які здійснювали міграції з Африки до Євразії та інших континентів. Це не був туризм у сучасному розумінні, але саме ці переміщення заклали основи людського прагнення до пізнання нових територій.
Keywords: історія туризму