Початок режисерської діяльності М. С. Терещенка - Кулішенко, Алла Іванівна (ХДІК, 1996)
Ім'я Марка Степановича Терещенка (1893-1982), відомого діяча сцени, одного з організаторів театральної справи в Україні, який поряд з Л. Курбасом, Г. Юрою, Б. Романицьким, В. Васильком та іншими митцями активно утверджував у 20-30-ті рр. вітчизняну школу режисури, добре знане історикам та шанувальникам українського театру. Але початок режисерської діяльності і сьогодні залишається маловідомою сторінкою його театральної біографії.
Keywords: Терещенко Марко Степанович; режисери театру українські; Курбас Лесь