Музичне мислення як форма втілення інтелектуально-художньої діяльності композиторської свідомості: осмислення проблеми в науковому дискурсі - Коновалова, Ірина Юріївна (ХДАК, 2020)
Розглянуто музично-творчу діяльность композитора, специфічною властивістю якої є наявність розвинутого музичного мислення — особливої форми інтелектуальної активності. Будучи історично детермінованим явищем музичного буття, музичне мислення усвідомлюється як саме виробництво, генерація музичної думки, результатом якої є музичні тексти, авторські твори.
Keywords: музичне мислення, musical thinking; композиторська творчість, a composer’s creative activities