Рецептивна естетика глядача в системі сучасних театральних практик - Мітєва, Віолета Вікторівна (ХДАК, 2023)
Рецептивна естетика спростовує думку про те, що художній твір є відображенням дійсності. Німецький науковець, один із засновників впливової теоретичної школи рецептивної естетики Вольфганг Ізер зазначав, що будь-який текст містить значення, яке конкретизує рецепція читача, тобто змістовність тексту генерує не текст, а саме реципієнт.
Keywords: сценічне мистецтво; performing arts