Феномен театру Ф. Жанті в процесі розвитку європейського сценічного мистецтва (друга половина ХХ - початок ХХІ ст.) - Бельдей, О. І. (My University, 2020)
Відображення реальності у театральному просторі сьогодні здійснюється крізь призму рефлексій режисера, його співавторів та акторів. Не є виключенням і "Компанія Філіпа Жанті", яка пройшла довгий шлях з моменту своїх перших естрадних вистав до яскравих широкоформатних шоу, репрезентуючих несвідомі всесвіти та загадкових персонажів. Замість традиційної реконструкції реальності, що Ф. Жанті вважає застарілим, він обирає інший підхід: поряд з доволі реальними персонажами у виставах практично відсутній будь-який сюжет, а контекст вистав складає особистий психологічний досвід творців компанії. Оригінальність творчості Ф. Жанті, його особливе місце у розвитку сучасного театру та відсутність наукових досліджень його доробку й зумовлюють актуальність цього дослідження. Об'єкт дослідження - французьке сценічне мистецтво другої половини ХХ - початку ХХІ ст. Предмет дослідження - театр Ф. Жанті.
кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр», спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: Жанті Ф.; театр ляльок, puppet theater; режисери театру Франції, directors of the theater of France