Екологічний туризм у Скандинавії - Малікова, Аліна Дмитрівна (ХДАК, 2025)
У сучасному світі, коли зростає усвідомлення екологічних проблем, все більше уваги приділяється сталому розвитку, зокрема в туристичній сфері. Екологічний туризм, як одна з форм сталого туризму, виступає не лише альтернативою масовому туризму, але й ефективним інструментом збереження довкілля, підтримки місцевих громад та формування екологічної культури. Особливої актуальності він набуває у країнах, де гармонійне поєднання природи, екологічної політики та культурної самобутності створює унікальні можливості для розвитку цієї туристичної галузі. Саме таким регіоном є Скандинавія, яка демонструє високий рівень екологічної свідомості, інноваційні підходи в туризмі та турботу про природне середовище. Метою роботи є дослідити особливості розвитку екологічного туризму у Скандинавських країнах, виявити ефективні практики та на їх основі розробити авторський екотур до Скандинавії.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 242 «Туризм», ОП Туризмознавство, ден. від-ня
Keywords: екологічний туризм