Захист сценічного образу Вона у дипломній виставі за моноп’єсою Неди Неждани «Голос тихої безодні» - Скобликова, Кристина (ХДАК, 2025)
«Голос тихої безодні»— монодрама української драматургині та науковиці Неди Нежданої, що стала новою сходинкою в історії української монодрами. У ній авторка досліджує теми голодомору, кохання, втрати, родини, репресій, тяжкої долі, страху та відчаю. Сама авторка, визначила свій твір, як «Монопʼєса про відчуття крил», натомість для головної героїні, це відчуття є лише ефемерним, невловимим. Вона поєднує в собі казкові та міфічні мотиви, глибинні асоціації, пробуджує національну ідентичність шляхом глибинного емоційного занурення в трагічне минуле українського народу.
анотація до творчого проєкту: кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: сценічний образ; інсценізація художніх творів; драматургія українська сучасна